Συνάντηση της SALVIA BURN ASSOCIATION με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για τα θέματα της πρόληψης εγκαυμάτων και υποστήριξης εγκαυματιών

Μια σημαντική κίνηση με έντονα συμβολικό, αλλά και ουσιαστικό χαρακτήρα, ήταν η επίσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου και η συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη δυο εγκαυματιών και των ιδρυτών της Salvia.
Έγινε μια ανοιχτή και ειλικρινής συζήτηση για το έγκαυμα και τις ανάγκες των εγκαυματιών στη Χώρα μας και άκουσε με προσοχή τις ίδιες τις εγκαυματίες να περιγράφουν τις αιτίες τραυματισμού, τις ανάγκες Αποκατάστασης, αλλά και την τεράστια ανάγκη προγραμμάτων Πρόληψης. Ο θεσμικός του ρόλος ήδη βοήθησε να φτάσει μέσα από τα ΜΜΕ το μήνυμα της 16ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ σε χιλιάδες πολίτες και να γίνει το “αόρατο” ορατό, μετά από τη συνάντηση.
Όμως και ουσιαστικά ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε και ήδη κίνησε τις διαδικασίες να γίνουν όλα όσα χρειάζονται στη Χώρα για το Έγκαυμα, συστήνοντας, μέσω του Υπουργείου Υγείας, Εθνική Στρατηγική για την αντιμετώπιση των εγκαυματιών, αλλά και για την Πρόληψη, μέσω συνεργασίας που θα συσταθεί μέσω Salvia και Υπουργείου Παιδείας σε πρώτο χρόνο.
Η Οργάνωση και οι εγκαυματίες του πρόσφεραν ένα αντίγραφο από το φωτογραφικό Λεύκωμα που δημιούργησαν με τίτλο “Έγκαυμα! Κάνοντας το αόρατο, ορατό”.
    
Η Salvia με τις προτάσεις και όλες τις δυνάμεις της στέκεται αρωγός σε όλη την προσπάθεια, ώστε οι εγκαυματίες να μειωθούν και όσοι υπάρχουν να έχουν το βέλτιστο επίπεδο υγείας και αποκατάστασης, όπως σε κάθε Ευρωπαϊκή χώρα.
Θέλουμε να εκφράσουμε ως Salvia θερμές ευχαριστίες στον Κο Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis για την υποδοχή στο Μέγαρο Μαξίμου των εγκαυματιών και των μελών της Οργάνωσης.

Ο ίδιος έγραψε:

Mε αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Πρόληψης Εγκαυμάτων, συνάντησα τις εγκαυματίες Βικτώρια και Αντριέλα και τους συνιδρυτές της Ελληνικής Οργάνωσης για το Έγκαυμα και τους Εγκαυματίες «Salvia», Αλέξανδρο και Μαρίνα. Τους ευχαριστώ για αυτήν την ξεχωριστή συζήτηση.

https://fb.watch/pzFsgy1br3/

Δείτε στον σύνδεσμο ολόκληρη τη συζήτηση: https://www.primeminister.gr/2023/12/16/33253