Υποστήριξη παιδιών με εγκαύματα

Κατά τη δεύτερη επίσκεψή της Ομάδας της Salvia στα δύο μικρά αδελφάκια, πρόσφυγες, με πολύ σοβαρά εγκαύματα στα χέρια, στο πρόσωπο και το σώμα, διαπιστώθηκαν προβλήματα λειτουργικότητας των άκρων τους σε τέτοιο σημείο δυσκαμψίας που ιδιαίτερα το ένα εξ αυτών δε μπορούσε ούτε να φάει μόνο του, ούτε να σηκώσει το χέρι του για να ντυθεί.

Η ανάγκη άμεσης παρέμβασης ήταν επιτακτική και μας ώθησε να απευθυνθούμε  στο Κέντρο Αποκατάστασης Θησέας, το οποίο ήταν πάντα δίπλα μας. Η ανταπόκρισή τους ήταν άμεση προσφέροντας τρεις φορές την εβδομάδα δωρεάν κινησιοθεραπείες, εργοθεραπείες και φυσιοθεραπείες και στα δυο παιδιά. Τη μεταφορά των παιδιών προς το Θησέα, ανέλαβε να καλύψει εθελοντικά το προσωπικό της εταιρίας Elite Pharma (Alhydran). Από τις πρώτες κιόλας συνεδρίες μαλάκωσαν οι ιστοί και μπορούσαν να χρησιμοποιούν τα χέρια τους με μεγαλύτερη ευκολία, το χαμόγελό τους επέστρεψε καθώς και η ανυπομονησία για την επόμενη θεραπεία.

Στη συνέχεια της υποστήριξής μας συζητήσαμε με την παιδοψυχολόγο που τα παρακολουθεί την ομαλή κοινωνική τους επανένταξη. Με την Οργάνωση Solidarity Now που έχει αναλάβει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα στη Δομή που διαμένουν εκπονήθηκε ένα σχέδιο ομαλής ένταξής τους στο σχολικό περιβάλλον, σύμφωνα με τις ανάγκες προστασίας του δέρματός τους, καθώς και η ενδυνάμωσή τους στην αποδοχή τους από τα άλλα παιδιά.

Σε συνεργασία με την Kοινωνική Yπηρεσία του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία προγραμματίστηκε ραντεβού επαναξιολόγησής τους από τον θεράποντα ιατρό τους ώστε να δρομολογηθούν οι επόμενες χειρουργικές επεμβάσεις όπου είναι απαραίτητες.