ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Πώς αξιοποιείται η Δωρεά μου

Δωρεές ιδιωτών μέσω της σελίδας

1)  Με τα χρήματα που προσφέρετε στη σελίδα μας βοηθάτε με άμεσο τρόπο να εξασφαλίζονται για κάθε οικονομικά ευάλωτο εγκαυματία τα πιεστικά ενδύματα, η ενυδατική κρέμα, η αναπλαστική/επουλωτική κρέμα καθώς και η αντιηλιακή που χρειάζεται. Βάζοντας ο καθένας ένα μικρό λιθαράκι, γίνεται πιο ελπιδοφόρος ο μακρύς δρόμος της επούλωσης. Τα πιεστικά ενδύματα, οι κρέμες για τις ουλές και η αντιηλιακή προστασία είναι «τα φάρμακα» ενός εγκαυματία. και δεν καλύπτονται από το Εθνικό σύστημα Υγείας με αποτέλεσμα να μη μπορούν ν΄ αντέξουν οικονομικά τη σωστή θεραπεία.

Πολλές κρέμες στοιχίζουν ακριβά και ανάλογα με την έκταση του σώματος που πρέπει να καλυφθεί, ενδέχεται να απαιτούνται αρκετές συσκευασίες την εβδομάδα. Η εφαρμογή κρέμας είναι απαραίτητη κατά τα δύο πρώτα χρόνια των εγκαυμάτων και σε περίπτωση σοβαρού εγκαύματος για την υπόλοιπη ζωή τους.

Παράλληλα τα ειδικά συμπιεστικά ρούχα που γίνονται κατά παραγγελία, θεωρούνται πολλές φορές απαραίτητα, καθώς προλαμβάνουν την ανάπτυξη υπερτροφικών ουλών στους εγκαυματίες, Αντίστοιχα, αναγκαίες είναι και οι κατά παραγγελία μάσκες για τα εγκαύματα του προσώπου.

Τα ενδύματα και οι μάσκες κοστίζουν έως και 1000€-1500€ και η διάρκεια ζωής τους είναι συνήθως 6 μήνες, ανάλογα με τη χρήση. Στη συνέχεια πρέπει να αντικατασταθούν από καινούρια.

 

2)  Επιπλέον με στοχευμένες καμπάνιες δωρεών συγκεντρώνουμε χρήματα για την εξυπηρέτηση άμεσων αναγκών οικονομικά ευάλωτων εγκαυματιών (πχ μικροεπισκευές οικίας και οικοσκευής) ή ιατρικών πράξεων που απαιτούν χρηματοδότηση.

 

Δωρεές Ιδρυμάτων και Εταιρειών

Η λειτουργία της SALVIA, οι δράσεις και τα προγράμματα που υλοποιεί σύμφωνα με το action plan που έχει εκπονήσει υποστηρίζονται από σημαντικά κοινωφελή ιδρύματα, αλλά  και εταιρείες στα πλαίσια προγραμμάτων ΕΚΕ που υλοποιούν κάθε χρόνο.

Ετήσιοι Απολογισμοί

Ως πρώτο απολογισμό παραθέτουμε τη δράση μας η οποία ξεκίνησε αμέσως μετά τη φωτιά στο Μάτι μέχρι την επίσημη ίδρυση της SALVIA – GREEK BURN ASSOCIATION το 2021:

Οι χορηγίες

Σε πρώτο χρόνο οι ενέργειές μας βρήκαν συμμάχους που κάλυψαν με τον ταχύτερο τρόπο τις άμεσες οικονομικές ανάγκες των εγκαυματιών και των οικογενειών τους. Αρωγοί μας ήταν Ιδρύματα, Χορηγοί και φιλανθρωπικές δράσεις.

Η οικονομική συνδρομή τους έγινε με απόλυτη διαφάνεια απευθείας στους εγκαυματίες.

Μέχρι τον Μάρτιο 2020 οι ανάγκες τους σε ιατροφαρμακευτικό υλικό (jobst, γέλες και επιθέματα σιλικόνης, ενυδατικές κρέμες), καθώς και η κλειστή νοσηλεία σε κέντρο αποκατάστασης, για όσους χρειάστηκε, καλύφθηκαν οικονομικά από το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Συγχρόνως για όσους είχαν αδυναμία να εργαστούν εξαιτίας της κατάστασής τους, αναζητήσαμε επιπλέον ιδιώτες Χορηγούς και Ιδρύματα, οι οποίοι κάλυψαν για διάστημα διετίας τις βιοποριστικές τους ανάγκες.

Μητρώο εγκαυματιών και συνταγογράφηση

Το 2019, ένα χρόνο μετά τη φωτιά, είχαμε τις πρώτες μας παρεμβάσεις σε θεσμικό επίπεδο. Σε συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια δημιουργήσαμε το Μητρώο Εγκαυματιών για την κάλυψη των αναγκαίων υλικών από το Κράτος.

Μετά από συνεργασία μας με τις υπηρεσίες στρατηγικού σχεδιασμού και μηχανογράφησης του ΕΟΠΥΥ αναπτύχθηκαν το Μητρώο Εγκαυματιών, το σύστημα εγγραφής σε αυτό και το σύστημα συνταγογράφησης από τους γιατρούς. Η υλοποίηση της παροχής ξεκίνησε τον Απρίλιο 2020, αφού ολοκληρώσαμε μετά από πολύμηνη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ, τον πλήρη έλεγχο της διαδικασίας όλων των σταδίων και εμπλεκομένων (θεράπων ιατρός, έκδοση συνταγής, εκτέλεση από φαρμακείο, αποζημίωση φαρμακοποιού για προϊόντα χωρίς άυλο κωδικό/barcode κλπ).

Προηγουμένως, τον Μάρτιο του 2020, οργανώσαμε την αυτοπρόσωπη εγγραφή των εγκαυματιών στο Μητρώο, με τη βοήθεια γιατρών που τοποθέτησε ο ΕΟΠΥΥ για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε δύο νοσοκομεία (Ευαγγελισμός και Γ. Γεννηματάς).

Επαγγελματική αποκατάσταση

Το δικαίωμα διορισμού στο Δημόσιο που προβλέφθηκε για τους εγκαυματίες του 2018 από το Μάτι που νοσηλεύτηκαν σε ΜΕΘ (μονάδες εντατικής θεραπείας) επεκτάθηκε και στους νοσηλευθέντες σε ΜΑΦ (μονάδες αυξημένης φροντίδας), κατόπιν παρέμβασής μας προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Επιπλέον, μια εγκαυματίας από τη φωτιά του 2016 στη Χίο συμπεριλήφθηκε στην ίδια ευεργετική διάταξη για όσους είχαν ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, συνεπεία των εγκαυμάτων.

Ετήσιοι Ισολογισμοί

Δεν υπάρχουν ακόμα